Op een gure dag is er weinig zo troostend als een dampende kom Italiaanse maaltijdsoep. Deze kleurrijke soep zit boordevol groenten: courgette, broccoli, prei, wortel, ui en cannellinibonen, perfect voor je vitamines en je weerstand!
Met verse basilicum, tijm en oregano krijgt de soep extra karakter. Vlak voor het serveren voeg je zachte feta en hartige olijven toe voor extra smaak en hartigheid.
Serveer met (glutenvrij) stokbrood en je hebt in een handomdraai een voedzame, smakelijke maaltijd die ideaal is voor een grotere groep.
Een gezonde Italiaanse maaltijdsoep bomvol verse groenten. Een ideaal gerecht als je voor een grote groep mensen kookt (sinterklaasavond, studentenhuis, kinderpartijtje - om maar eens wat te noemen). Serveer er (glutenvrij) stokbrood bij en je hebt een volwaardige maaltijd. En ook nog eens heel betaalbaar!
45 min om te maken,
6 personen
Voorbereiding: 15 minuten
Koken of bakken: 30minuten
Totale tijd: 45 minuten
Bereiding
Snijden en hakken Was de groente.
Hak de worteltjes, de broccoli en de courgette in stukken. Snijd de prei in ringen, snipper de ui en pers de knoflook.
Snijd de verse kruiden fijn.
Bakken Verhit de olie op een zacht vuurtje in een grote pan en voeg de ui, prei en knoflook toe.
Fruit zo’n 3 minuten zachtjes.
Voeg vervolgens de worteltjes, broccoli en courgette toe. Laat het geheel 4 minuten doorbakken tot de groente een beetje zacht is geworden.

Koken Voeg 1 liter heet water, de bouillontablet en de tomato fritto toe. Voeg de verse kruiden en oregano toe aan de soep.
Laat op middelmatig vuur ongeveer 20 minuten zachtjes koken totdat alle groente gaar is.
Spoel de bonen af in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken.
Snijd de feta in stukken en halveer de olijven.

Afwerking Voeg de bonen toe aan de soep en verwarm even mee.
Voeg vlak voor het opdienen de feta en olijven toe aan de soep.
Proef en voeg indien gewenst zout en zwarte peper uit de molen toe.
Tips
En mocht de soep niet meteen opgaan: de volgende dag is hij vaak zelfs nóg lekkerder! Je kunt de soep ook prima invriezen, zodat je er later nog van kunt genieten.
Tags: maaltijdsoep
