Een vrolijke samensmelting van Hollandse eenvoud en Japanse finesse. Deze veganistische teriyaki-spiesjes combineren gekonfijte zilveruitjes, aardse bietblokjes, sappige kastanjechampignons en krokante tofu, geglaceerd met een rijke, stroperige teriyaki-marinade. Een feest voor je smaakpapillen, en dat zonder vlees, zonder gluten maar met ontzettend veel karakter.

Veganistische Teriyaki spiesjes

Veganistische Teriyaki spiesjes

East meets west. Oer Hollandse groenten in een traditionele Japanse marinade. Zonder vlees, zonder gluten, wel met heel veel smaak!
Meer dan 2 uren om te maken,
25 spiesjes
Voorbereiding: 60 minuten
Koken of bakken: 60minuten
Totale tijd: 2 uur 0 minuten

Ingrediënten

Voor het konfijten van de zilveruitjes
Voor het maken van de Teriyaki marinade

Bereiding

Bieten garen Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de bieten goed en droog ze af. Leg elke biet op een stukje aluminiumfolie, besprenkel met olijfolie, bestrooi met peper en zout, en vouw het folie tot een pakketje. Bak de bieten ongeveer 30–45 min voor middelgrote bieten of 60 min voor grote bieten. Ze moeten nog een lichte bite hebben. Haal de bieten uit de oven, verwijder het folie en laat ze even afkoelen. Snijd in blokjes van ongeveer 1,5 cm.
Gekonfijte zilveruitjes Week de zilveruitjes 10 minuten in koud water, het pellen gaat daarna een stuk makkelijker. Snijd de onderkantjes eraf, daarna trek je gemakkelijk de schilletjes eraf. Verwarm de 2 soorten olie in een braadpan en bak de uitjes op laag vuur tot ze lichtbruin zijn. Zet daarna het vuur hoog, voeg de suiker toe en bak 1 minuut. Voeg aansluitend de rijstazijn en gember toe en laat een uurtje op laag vuur sudderen zonder deksel op de pan.
Teriyaki marinade Doe alle ingrediënten voor de marinade – behalve de maizena – in een steelpannetje. Verwarm, roer goed door en laat 5 minuten sudderen. Maak ondertussen een papje van de maïzena en voeg toe. Draai het vuur laag en laat de saus in ongeveer 30 minuten indikken tot een stroperig mengsel.
Kastanjechampignons Veeg de champignons schoon met een stukje keukenpapier. Snijd de champignons in kwarten.
Gerookte tofu Snijd de tofu in blokjes van ± 1,5 cm. Verhit in een grote koekenpan een beetje olie. Bak de blokjes tofu krokant en haal ze uit de pan.
Samenstellen Verhit in een grote koekenpan een beetje olie. Bak de blokjes tofu krokant en haal ze uit de pan. Bak daarna de champignons in dezelfde pan, met wat zout, tot het meeste vocht eruit is. Voeg de blokjes biet toe en giet de Teriyaki saus erbij. Laat even sudderen zodat de smaken goed intrekken. Voeg op het laatst de tofu blokjes toe, evenals de zilveruitjes en het residu van de zilveruitjes. Laat het een paar minuten intrekken. Haal dan de pan van het vuur en laat afkoelen. Rijg de ingrediënten aan sateprikkers; per prikker 2 blokjes tofu, 2 uitjes, 2 stukjes biet een 2 champignonnetjes. Ongeveer. O shokuji o o tanoshimi kudasai! (Eet smakel!k!)
Samenstellen
Tags: teriyaki
12 kokkies hebben dit gemaakt!

Privacy Preference Center