Bietencarpaccio met Hollandse garnaaltjes en verse mierikswortel

Een feestelijk gerechtje; bietencarpaccio en garnaaltjes met twee heerlijke dressings. De gele biet heeft een licht zoete smaak en is verkrijgbaar…


Limoencake

Een cake die je direct in zomerse sferen brengt, zelfs in het midden van de winter. Met een kwartiertje voorbereiding en ongeveer 45 minuten in de…


Vegetarische okonomiyaki

Luxaflex. Als kind had ik een buurmeisje dat dol was op dat woord. ‘Luxaflex, luxaflex, luxaflex’ galmde het door de straat.Ik heb dat met…


Nostalgisch zalmslaatje met appel, rode ui en dille

Op feest- en hoogtijdagen dagen maakte mijn moeder steevast een zalmslaatje. Voor mij het hoogtepunt van de maaltijd want vermicelllisoep en rollade…


Dessert met bosvruchten en limoenmascarpone

Even opbiechten: ik ben niet zo’n zoetekauw en eigenlijk ook geen toetjesmens, ik kies liever een kaasplankje. Maar als ik dan toch voor een dessert…


Rijstvel loempia Californian Roll style

Ik hou van lichte, smaakvolle hapjes die er ook nog eens spectaculair uitzien. Deze kleine loempia’s van rijstvellen in Californian Roll‑stijl vormen…


Salade met verse vijgen, gerookte tonijn, geitenkaas en mangodressing

Op vakantie bereid ik graag een maaltijd op de hotelkamer. In Spanje zijn de mango’s zo sappig, dat er geen staafmixer aan te pas hoeft te komen. In…


Pittige Oosterse maaltijdsoep met noedels en gamba’s

Even eerlijk: dit is geen “hup hup hup” soep. Het maken van de bouillon vergt wat aandacht en liefde. Maar wees gerust: het is een klusje dat jezelf…


Italiaanse amandelkoekjes

Deze Italiaanse amandelkoekjes (amaretti) brengen je in één hap naar een zonovergoten terras in Toscane. Ze zijn knapperig van buiten, zacht en vol…


Veganistische Teriyaki spiesjes

Een vrolijke samensmelting van Hollandse eenvoud en Japanse finesse. Deze veganistische teriyaki-spiesjes combineren gekonfijte zilveruitjes, aardse…


Privacy Preference Center