lessphp fatal error: expecting number: failed at `t "variables.less"; ` /var/www/vhosts/chefernst.nl/httpdocs/wp-content/themes/saltandpepper/less/bootstrap.less on line 15
Gegrilde aubergine en halloumi met extra veel smaak door een marinade van honing en munt. Een ideaal lunch gerecht als je eens iets anders dan brood wilt en weinig tijd hebt om in de keuken te staan....
Een hele verrassende stamppot die hartig is en een beetje zoet door de toevoeging van pompoenchutney. Ik maak deze chutney regelmatig om kado te geven. Vaak krijg ik de vraag; "waarbij eet ik chutney eigenlijk"? Chutney is lekker op een boterham met kaas, bij een Indiaase maaltijd, bij een kaasplankje,...
Pompoentjes uit de oven gevuld met pittige gorgonzola. Deze versie is gemaakt met Sweet Dumpling pompoentjes, herkenbaar aan de gestreepte schil en de zoete smaak. ...
Een frittata is een Italiaanse variant op een gevulde omelet. Het is de perfecte manier om restjes op te maken. Ik maak ze met allerlei soorten groente, verse kruiden en kaas, net wat er nog in huis is. Of ik maak ze 'a la Caprese' of 'a la Nicoise'....
Al het lekkers uit de Camargue verwerkt in een maaltijdsalade; wilde rode rijst, fleur de sel, geitenkaas en veel verse groenten.
De rode rijst uit de Camargue doet qua structuur denken aan wilde rijst; het is een stevige korrel, maar de smaak is eerder nootachtig, Het vraagt even...
Een heerlijk gerecht omdat je huis er zo lekker van gaat ruiken. En dan hebben we het nog niet eens over de smaak van deze glutenvrije quiche... Zachte pompoen, hartige roquefort, knapperige pecannootjes en zoete vijgen. Yummie!...
Een hartig glutenvrij brood met olijven, feta, uitjes en pijnboompitjes. Lekker als lunch of als hartige snack tussendoor. Beleggen mag, maar is eigenlijk niet nodig....
Boerenkool zonder worst, melk of jus. Maar zeker zo lekker door de zoete uien, de kaas en de rooksmaak van de knapperige amandelen. Dit gerecht kost niet veel tijd en niet veel geld, lekker voor een doordeweekse winteravond....
Een heerlijke salade voor de lunch. De halloumi zorgt voor de hartigheid, de peer is een fris zoete tegenhanger, een fijne match. De dille knoflook dressing doet wonderen......
Studentenhuizen staan er niet om bekend bijzondere maaltijden te serveren. Tijdens een etentje bij een studievriend kreeg ik deze vegetarische moussaka voorgeschoteld. Een hele simpele, zonder vlees en zonder aardappelen. Maar oh zo lekker, om je vingers bij af te likken. Hij had echt de tijd genomen...
Een Italiaanse klassieker waar je ook wel eens trek in hebt als je glutenvrij eet. Met het aanbod glutenvrije pasta's kan dat inmiddels. So here we go!...
Melanzane alla Parmigiana, een verslavend lekkere Italiaanse klassieker. Ik at het voor het eerst bij Tilde, een studiegenootje met Napolitaanse roots. Ze leerde mij dat je met een paar simpele ingrediënten de heerlijkste gerechten kunt bereiden.
Ik heb veel variaties van dit gerecht gemaakt, van die van Sophia Loren, die...