lessphp fatal error: expecting number: failed at `t "variables.less"; ` /var/www/vhosts/chefernst.nl/httpdocs/wp-content/themes/saltandpepper/less/bootstrap.less on line 15
Aanvullende dieetwensen FODMaP Archive | Chef Ernst
Een ware kleurexplosie op je bord, deze groene curry met groene groenten en zwarte rijst! Lekker met garnalen maar voor de vegan versie laat je deze gewoon weg....
Een contrastrijke salade in zowel kleur als smaak; zachte roze rijst en gedroogd fruit met een bite, frisgroene babyspinazie en knapperige rode radijsjes....
Oog- en tongstrelende rijstvel loempia's Californian Roll style, gevuld met krab, avocado, taugé en sla met een oosters getint mayosausje. Heerlijk licht, een perfect hapje of voorafje....
Zalm gepekeld in zout, suiker en een melange van hibiscus en earl grey thee en vervolgens koud gerookt op thee in de rookoven. Geserveerd met zoetzure komkommerlinten. Dat is nog eens indruk maken op je gasten!...
Gegrilde aubergine en halloumi met extra veel smaak door een marinade van honing en munt. Een ideaal lunch gerecht als je eens iets anders dan brood wilt en weinig tijd hebt om in de keuken te staan....
Smakelijke glutenvrije hazelnootkoekjes, gemaakt van havervlokken. Ze blijven een beetje zacht door het gebruik van banaan in plaats van boter en suiker. Ook heerlijk als tussendoortje....
Een groene curry met grote gepelde reuzegarnalen of gamba's. Geserveerd met pandan of basmati rijst en sperziebonen of haricots verts. Aan jou de keuze!
...
Een maaltijdsoep waar ik mijn gasten mee imponeer omdat deze zooo verslavend lekker is. Laat je niet afleiden door de enorme hoeveelheid ingrediënten. Het ziet er een stuk ingewikkelder uit dan het is. Maar het is de moeite waard.
...
Een spectaculaire zelfgemaakte tofu, kleurrijk en extra smaakvol door de toegevoegde groenten.
Tofu (ook wel tahoe genoemd) is een eiwitrijk product van sojabonen, een ideale vervanger voor vlees....
Pittige mini frittata met een Oosters smaakje, gevuld met garnalen, koriander, pompoen en rode peper. Een borrelhapje om indruk mee te maken en klaar in een handomdraai....
Hmmmm, smeuïge noedels met veel groente & garnalen en een echte authentieke Oosterse smaak. De eerste keer dat ik dit maakte kwamen herinneringen boven van de bami zoals ik die als kind at bij de plaatselijke Chinees. Dit is de eigentijdse gezonde versie....
Een kleurrijke salade met bloemen en bladeren van de Oost-Indische kers. Deze hebben een peperachtige smaak die je salade lekker veel pit geeft en een flamboyant uiterlijk....
Een frittata is een Italiaanse variant op een gevulde omelet. Het is de perfecte manier om restjes op te maken. Ik maak ze met allerlei soorten groente, verse kruiden en kaas, net wat er nog in huis is. Of ik maak ze 'a la Caprese' of 'a la Nicoise'....
Al het lekkers uit de Camargue verwerkt in een maaltijdsalade; wilde rode rijst, fleur de sel, geitenkaas en veel verse groenten.
De rode rijst uit de Camargue doet qua structuur denken aan wilde rijst; het is een stevige korrel, maar de smaak is eerder nootachtig, Het vraagt even...
Deze Thaise viskoekjes zijn favoriet bij mijn gasten. Ze zijn anders dan de viskoekjes bij de Thai omdat ik voor deze koekjes zalm gebruik. Ze zijn lekker als voorafje bij een Oosterse maaltijd, maar ook heerlijk als borrelhapje. In het laatste geval kun je de koekjes ook iets kleiner maken....
Zo simpel kan het zijn. Gewoon een groene salade met gezonde ingrediënten, op smaak gebracht met een subtiel pittig zoete dressing. Lekker als lunch of bij een avondmaaltje met aardappeltjes en vis....
Er zijn heel veel variaties op de klassieke Italiaanse pasta puttanesca. Deze versie met glutenvrije tagliatelle is lekker pittig door de rode peper en snel te bereiden met tomato fritto....
Een gezonde Italiaanse maaltijdsoep bomvol verse groente. Een ideaal gerecht als je voor een grote groep mensen kookt (sinterklaasavond, studentenhuis, kinderpartijtje - om maar eens wat te noemen). Serveer er (glutenvrij) stokbrood bij en je hebt een volwaardige maaltijd. En ook nog eens heel betaalbaar!...
Snel Italiaans maaltje met verse glutenvrije tagliatelle en spannende extra's: knapperig gebakken garnalen, pittige rode peper en een vleugje wodka!...
Hmmm, een klassieke Italiaanse pasta vongole maar dan glutenvrij en met lekker veel pit door de verse rode peper. Én met veel knoflook die wordt getemd door verse peterselie. ...
Een heerlijke cake voor als de R weer in de maand zit. De gedroogde vruchten, het nootachtige meel en de 5 spices maken dit een fijne cake voor de donkere dagen. ...
Melanzane alla Parmigiana, een verslavend lekkere Italiaanse klassieker. Ik at het voor het eerst bij Tilde, een studiegenootje met Napolitaanse roots. Ze leerde mij dat je met een paar simpele ingrediënten de heerlijkste gerechten kunt bereiden.
Ik heb veel variaties van dit gerecht gemaakt, van die van Sophia Loren, die...