Aanvullende dieetwensen Vegetarisch
Roze rijstnoedels met tofu, champignons, biet en mierikswortel
Veganistische roze rijstnoedels met gekonfijte zilveruitjes, gegrilde bietjes en gerookte tofu in een stoere Teriyaki marinade....
Veganistische Teriyaki spiesjes
Een veganistische Teriyaki spies met zilveruitjes, bietjes, tofu en kastanjechampignons....
Kledder
Kledder, in de jaren 80 een befaamd studentenmaal met spaghetti, spinazie, kaas en heel veel knoflook. ...
Linzensalade met verse vijgen, rode ui en pecannoten
Een verrassend simpele salade met linzen, verse vijgen, rode ui en een pittige, lichtzoete dressing....
Italiaanse amandelkoekjes
Italiaanse amandelkoekjes voor bij de koffie of thee. Glutenvrij, verslavend lekker....
Saffraan labneh met een topping van granaatappel, pistachenootjes en bloemen
Ieder heeft zijn eigen versie van een labneh en dit is die van mij! Een lekkere hartige yoghurtdip met een snoeperige topping als contrast....
Gegrilde romanesco met dadels, PX en gekarameliseerde uitjes
Een spannend gerecht met romanesco, PX sherry, dadels en gekarameliseerde uien. Prachtig van kleur en verrassend van smaak. ...
Soep van pastinaak, pompoen en wortel
Een winterse soep boordevol Hollandse groenten, met een Oosters tintje....
Met Tikka Marsala gevulde babypompoentjes uit de oven
Een verrassend gerecht; Hollandse baby pompoentjes gevulde met een vegetarische Indiase Tikka Marsala....
Lauwwarme bieten sinaasappelsalade met geitenkaas
Een heerlijke vegetarsiche glutenvrije salade met ingrediënten van Hollandse en Italiaanse bodem....
Soep van pastinaak, peer en kerrie
Een vegetarisch Hollands soepje van pastinaak en peer die door de toevoeging van kerrie een prettig Indiaas tintje krijgt....
Druiven in een geitenkaasjasje
Druiven in een jasje van geitenkaas met een kleurige smakelijke dip. Een verrassende amuse....
Salade van bietjes, appels, walnoten en buffelmozzarella
Alle smaken en kleuren zijn vertegenwoordigd in deze prachtige salade waarin biet, appel, buffelmozzarella, balsamico en walnoot de hoofdrol spelen. ...
Pittige curry met bieten en yoghurt
Een pittige rode curry van bieten en pepers, gegarneerd met frisse yoghurt en sumak....
Arabische salade
Een heerlijke frisse zomerse salade die snel en gemakkelijk te bereiden is. De za'atar geeft deze vegetarische salade die Arabische smaak....
Quinoasalade met venkel, komkommer en Oost-Indische kers
Een frisse quinoasalade spectaculair gedecoreerd met bloemen en bladeren van de Oost-Indische kers....
Mondiale salade met radicchio, ingelegde rode ui, feta en curry bloemkool
Een spannende salade met veel verschillende lagen en smaken. Een vleugje Arabisch, een tikkeltje Indiaas een toefje Grieks. Het kost wat tijd en voorbereiding, maar het is het waard!...
Bruiloftscouscous met citrus, verse kruiden en eetbare bloemen
Glutenvrije couscous, gemaakt van maismeel en rijstmeel, verwerkt in een salade met veel verse kruiden, noten en granaatappel. Maak het helemaal chic en feestelijk met bloemen!...
Aubergine in tomatensaus, gegrilde venkel, buffelmozzarella, bloedsinaasappel en daslookpesto
Een culinaire reis door diverse continenten in één gerecht! Een Italiaanse klassieker met Turkse en Nederlandse invloeden. Aubergine in tomatensaus, gegrilde venkel, buffelmozzarella, bloedsinaasappel en daslookpesto....
Harira met tomatenkaviaar en verse dadels
Een fijn veganistisch Marokkaans groentensoepje dat je zowel warm als koud kunt serveren. Een geweldige combinatie van hartig en een beetje zoet....
Avocado limoensoep met linzen
Een romige koud geserveerde soep van avocado, limoen en babyspinazie. ...
Arancini met paddestoelen en Taleggio
Arancini met een verrassende vulling van herfstige paddestoelen en Taleggio....
Gemberkoekjes van havervlokken en boekweitmeel
Pittige gemberkoekjes, in een handomdraai gemaakt! Smakelijk én glutenvrij, want gemaakt van havervlokken en boekweitmeel....
Salade met gegrilde nectarines, venkel en basilicumdressing
Zachte zoete zomerse nectarines. Maar dan gegrild en verwerkt in een vrolijke salade, samen met frisse venkel, zonnig mais en basilicumdressing....
Salade van roze rijst, gedroogd fruit, babyspinazie en radijsjes
Een contrastrijke salade in zowel kleur als smaak; zachte roze rijst en gedroogd fruit met een bite, frisgroene babyspinazie en knapperige rode radijsjes....
Fleurige salade met rode grapefruit, avocado en bloemen
Een fleurige salade met bloemen. Je kunt een gerecht enorm opvrolijken met bloemen. Voor deze salade gebruik ik Afrikaantjes....
Gegrilde halloumi en aubergine met honing en munt
Gegrilde aubergine en halloumi met extra veel smaak door een marinade van honing en munt. Een ideaal lunch gerecht als je eens iets anders dan brood wilt en weinig tijd hebt om in de keuken te staan....
Hazelnootkoekjes van havervlokken en banaan
Smakelijke glutenvrije hazelnootkoekjes, gemaakt van havervlokken. Ze blijven een beetje zacht door het gebruik van banaan in plaats van boter en suiker. Ook heerlijk als tussendoortje....
Dessert met bosvruchten en limoenmascarpone
Verslavend lekker dessert bomvol bosvruchten. De mascarpone is lekker luchtig door de toevoeging van yoghurt en extra fris door de geraspte limoen....
Hartige taart met courgettebloemen en cavolo nero
Een hartige taart met courgettebloemen, cavolo nero, ricotta en pecorino....
Chutneystamppot met spinazie, pompoen en geitenkaas
Een hele verrassende stamppot die hartig is en een beetje zoet door de toevoeging van pompoenchutney. Ik maak deze chutney regelmatig om kado te geven. Vaak krijg ik de vraag; "waarbij eet ik chutney eigenlijk"? Chutney is lekker op een boterham met kaas, bij een Indiaase maaltijd, bij een kaasplankje,...
Gelaagd peertje uit de oven met cavolo nero en geitenkaas
Een lekker sappig zoet peetje uit de oven, gevuld met geitenkaas, cavolo nero en pecan nootjes....
Zelfgemaakte groententofu
Een spectaculaire zelfgemaakte tofu, kleurrijk en extra smaakvol door de toegevoegde groenten.
Tofu (ook wel tahoe genoemd) is een eiwitrijk product van sojabonen, een ideale vervanger voor vlees....
Oosterse mini frittata
Pittige mini frittata met een Oosters smaakje, gevuld met garnalen, koriander, pompoen en rode peper. Een borrelhapje om indruk mee te maken en klaar in een handomdraai....
Bietjes uit de oven met quinoa salade
Rode bietjes uit de oven, groene bimi en zwarte quinoa; een prachtig kleurenpalet op je bord.
Op smaak gemaakt met walnoten, gembersiroop en geitenkaas....
Thaise pompoenwortelsoep met kokosmelk
Een fluweelzachte thaise pompoenwortelsoep met kokosmelk. ...
Mini muffins met bosbessen
Deze kleine muffins bevatten frisse bessen en weinig suiker. Een fijne traktatie bij een kopje thee of gewoon als tussendoortje....
Hartige taart met groene groente en mascarpone
Knapperige hartige taart gevuld met bimi en groene asperges....
Herfstige Thaise curry met pompoen, aubergine en aardappel
Fluweelzachte groentes in een pittige curry. Deze vegetarische Thaise curry is rijkelijk gevuld met pompoen, aubergine, aardappel en gekookte eitjes.
Lekker om te serveren met basmati rijst....
Gevulde pompoentjes met gorgonzola
Pompoentjes uit de oven gevuld met pittige gorgonzola. Deze versie is gemaakt met Sweet Dumpling pompoentjes, herkenbaar aan de gestreepte schil en de zoete smaak. ...
Salade met Oost-Indische kers, venkel, tomaat en wortel
Een kleurrijke salade met bloemen en bladeren van de Oost-Indische kers. Deze hebben een peperachtige smaak die je salade lekker veel pit geeft en een flamboyant uiterlijk....
Plaatpizza met gegrilde groenten
Glutenvrije plaatpizza met gegrilde groente en pittige gorgonzola....
Laksa
Een vegetarische kerrie kokossoep, gevuld met groente en noedels. Een maaltijdsoep om mee te imponeren. Slurpen mag!...
Salade met gegrilde venkel en sinaasappel
Een kleurrijke salade van gegrilde venkel en paprika, gecombineerd met frisse sinaasappel en knapperige gem sla....
Frittata met groente, verse kruiden en kaas
Een frittata is een Italiaanse variant op een gevulde omelet. Het is de perfecte manier om restjes op te maken. Ik maak ze met allerlei soorten groente, verse kruiden en kaas, net wat er nog in huis is. Of ik maak ze 'a la Caprese' of 'a la Nicoise'....
Shakshuka
Toen een goede vriendin mij recentelijk een mand met allerlei soorten paprika's kado gaf, wist ik het gelijk; die gaan in de Shakshuka! Shakshuka is heerlijk gerecht uit het Midden-Oosten met paprika, tomaat en ei in de hoofdrol. Het is simpel maar oh zo lekker. ...
Salade van rode rijst uit de Camargue
Al het lekkers uit de Camargue verwerkt in een maaltijdsalade; wilde rode rijst, fleur de sel, geitenkaas en veel verse groenten.
De rode rijst uit de Camargue doet qua structuur denken aan wilde rijst; het is een stevige korrel, maar de smaak is eerder nootachtig, Het vraagt even...